Een groot deel van de ondernemingen maakt nog steeds gebruik van Excel voor het maken van FINREP rapporten. Dit terwijl er ook al een tijdje XBRL software beschikbaar is. Het blijkt voor sommige ondernemingen nog te duur om over te stappen op een XBRL software.

Deze ondernemingen zullen toch iets moeten doen en FINREP Excel XBRL lijkt de oplossing hiervoor te zijn. Steeds meer bedrijven en instellingen maken gebruik van XBRL Sommige accepteren zelfs nog alleen XBRL rapporten. De bedrijven dat FINREP rapporten moeten aanleveren moeten dit in 2017 dan ook in 2017 in XBRL doen.

Ondernemingen stappen nog niet over omdat het nog te veel geld kost. Ze moeten eerst een software aanschaffen voor XBRL en ze moeten ook nog mee leren werken. In de meeste ondernemingen werken de mensen al jaren met Excel. Ze zijn dan ook gewend om de FINREP in Excel te maken. Ondernemingen die dat willen kunnen dit nog wel blijven doen door gebruik te maken voor FINREP Excel XBRL.

FINREP Excel XBRL is namelijk een tool waarmee je Excel kunt converteren naar een XBRL bestand. Je kunt meer leren over FINREP Excel XBRL en het converteer proces door de bronnen te bezoeken dat we hebben gebruikt voor het schrijven van deze artikel.