Omdat er in ons land een berg aan advocaten bestaan, moeten deze ook gebruikt worden. De branche waarin de meeste advocaten aan het werk zijn is het strafrecht. Omdat advocaten het meeste in verwarring gebracht worden met criminelen beschermen is het is dit ook de term die word gebruikt. De dingen die vallen onder strafrecht zijn onder andere: geweldpleging, diefstal, mishandeling, bedreiging en huiselijk geweld. Maar advocaten zijn er niet alleen om criminelen te beschermen die hier aan doen. Er kan een onschuldig iemand veroordeelt worden voor de bovenstaande punten zonder dat die er wat mee te maken heeft. Daar zullen we dan ook verder op in gaan in dit artikel. Mocht u als onschuldige veroordeeld worden voor die handelingen die u niet heeft gedaan, kan een advocaat u verdedigen.

Ik was ook onschuldig

Het zelfde heb ik ook gehad. Omdat een vriend van mij tijdens het uitgaan iemand in elkaar geslagen heeft en daarna is weggegaan, ben ik aangewezen als de dader wat helemaal niet aan de orde was. Daarom heb ik voor het strafrecht een advocaat ingehuurd om dit recht te kunnen zetten. Uiteindelijk is het wel goed gekomen door het toedoen van de advocaat, anders was ik misschien gearresteerd voor iets wat ik niet gedaan had.

Een tip voor u

Mocht u in hetzelfde schuitje zitten als dat ik heb gezeten, dan kan ik u van harte aanraden om eens een advocaat in te huren zodat uw onschuld bewezen kan worden. Als dit niet gedaan word, heeft u kans dat u de bak in draait zonder dat u iets heeft misdaan.