Veilig pallets versturen met deze tips

Wil jij pallets versturen binnen Nederland of naar het buitenland? Dan wil je natuurlijk dat het proces veilig en snel verloopt. Daarnaast wil je als klant volledig in de watten gelegd worden en de beste service ontvangen. En dat ook nog voor de meest gunstige prijs. Pallets zijn handig als je veel goederen wilt versturen per vrachtwagen. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk en kan je geld besparen. Er zijn enkele manieren waarop jij je verzending soepel kunt laten verlopen. Met de onderstaande tips kun je met een gerust hart pallets versturen.

1, Pallets versturen met een betrouwbaar bedrijf

Het begint allemaal bij het bedrijf dat je aanwijst om je pallets te vervoeren. Zij nemen je dierbare producten in bezit en zorgen ervoor dat ze van A naar B worden gebracht. Je wilt dat dit snel gebeurt, dat het veilig gebeurt en dat je te allen tijde inzicht hebt in waar je pallet is. Een goed bedrijf om je pallets mee te versturen voldoet daarom aan een aantal eisen:

  • Snelle aflevering in Nederland en omringende landen. De aflevering in andere Europese landen wordt binnen 4 dagen gedaan.
  • Je krijgt een trackingscode en kunt altijd zien waar je pallet is en wat de voortgang is van je pakket.
  • Je krijgt de optie je pallets te versturen via verschillende vervoerders, zodat je profiteert van verschillende aflever- en verzendopties.

2, Kies een kwalitatieve pallet

Pallets versturen doe je natuurlijk alleen als het pallet van goede kwaliteit is. Het is belangrijk dat deze jouw spullen probleemloos kan dragen, dus controleer dat van tevoren. De standaard houten en kunststof pallets zijn meestal het beste. Kartonnen pallets, pallets van verwerkt hout of pallets met een onderplaat zijn niet geschikt. Een laatste vereiste is dat je pallet uiteraard de juiste afmetingen heeft en dat deze al je spullen kan dragen.

3, Stel je pallet goed samen

Als jij ervoor zorgt dat je pallet goed is samengesteld, dan zijn er geen problemen bij het ophalen. Je doet dat door te beginnen met de grotere en zwaardere verzenddozen. Daar stapel je de kleinere en lichtere dozen bovenop. Gebruik een omsnoerband, een sluittang en/of hoekprofielen om de dozen goed bij elkaar te binden. Bescherm je pallet daarna met folie. Door je pallets te versturen omwikkeld met folie zijn de dozen beschermd, zijn ze afgesloten, staan ze vast en kun je altijd zien of iemand geprobeerd heeft ze te openen. Heb je je pallet goed samengesteld, dan is deze klaar voor verzending.

KeenDelivery – Verzendgemak voor iedereen, overal.

4, Verkeerd opgestapelde pallets worden niet geaccepteerd

Ga je pallets versturen, dan moeten deze aan bepaalde eisen voldoen. Deze kunnen verschillen per vervoersbedrijf. Over het algemeen worden pallets waarbij de items uitsteken niet geaccepteerd. Deze raken te gemakkelijk beschadigd. Zorg ervoor dat de bovenkant van je opgestapelde goederen vlak is, Maak daarom geen toren, maar stapel je dozen op in kolommen. Er is anders een kans dat je een opslag moet betalen omdat je pallet niet goed in de vrachtwagen kan worden opgestapeld.