Verbeter bedrijfsprocessen, begin bij snelloopdeuren

Ik als ondernemer vind het zeer prettig de lezer van tijd tot tijd enig nuttig advies te kunnen geven, zeker wanneer ik hiervoor direct uit eigen ervaringen kan putten. Vandaag een bijdrage van ondernemer tot ondernemer, en wel over de snelloopdeuren van Different Doors – met recht onderscheidende deuren te noemen.

109

De snelloopdeuren doen wat hun naam belooft

Een van de dingen die mijn ondernemerschap definieert is eigenlijk een vrij lastige eigenschap – die bestaat er immers uit dat ik over het algemeen pas zaken ga veranderen als deze mij echt tegen of in de weg komen te staan. Voor een gezond ondernemer komt het van nature: ook in goede tijden naar de bedrijfsprocessen te blijven kijken. Bij mij is dat niet zo.

108

Zo kwamen de grootste veranderingen in mijn bedrijf pas nadat we aan de afgrond hadden gestaan en ik mij besefte dat er enkele dingen écht anders moesten. Een van de mijns inziens grootste winst die er te behalen viel, zat ‘m in de tijdswinst. De logistieke processen moesten dus onder de schop en ik ben minutieus gaan onderzoeken waar ook de meeste geldelijke winst te halen viel. Een van de dingen die echt veranderd moesten, bleken de deuren te zijn. De oude zorgden voor onnodige hinder: ze waren dikwijls kapot en dan moesten er ter plekke alternatieven verzonnen worden en techneuten opgeroepen worden. Bovendien deden ze bijzonder lang over het openen en sluiten – in schril contrast met de snelloopdeuren van Different Doors. Die beloven echt wat de naam al doet doorschemeren, namelijk dat ze echt snel zijn. Dat definieert het karakter van de deuren dan ook echt, ware het niet dat er nog veel meer pluspunten te noemen zijn. Zo zijn ze volledig inbraakvrij en hebben we er ook geen onderhoud aan, gaan ze tientallen jaren mee en biedt het bedrijf zeer concurrerende prijzen. 

104