Verlaag de kosten door de unieke AdWords Winst machine van Google Marketing University

Wilt u meer rendement en lagere kosten via Google AdWords verwezenlijken? Lees dan eerst dit artikel om basisinformatie op te doen. U kunt natuurlijk ook direct een Google AdWords specialist van GMU inschakelen.

Wat is Google Adwords?

gmu-logo-zwart

Google AdWords is adverteren via Google. Wanneer u via Google AdWords adverteert is het mogelijk om in de lijst met advertenties en gesponsorde koppelingen te komen. Via Google AdWords kunt u adverteren op specifieke zoekwoorden en zoekwoordencombinaties. Google AdWords vraagt gebruikers om een bijdrage per klik te betalen. Alleen wanneer er geklikt wordt via Google dient er betaald te worden.

Adverteren en bieden per zoekwoord

Google AdWords is een complexe omgeving doordat er specifiek op zoekwoorden geboden kan worden. Alleen wanneer een gebruiker bereid is het juiste bedrag te betalen en relevant genoeg is kan het potentieel dat Google AdWords heeft worden benut.

De kosten per zoekwoord lopen behoorlijk uiteen. Voor sommige zoekwoorden betaalt u €0,10 per klik, voor andere zoekwoorden kan dit oplopen tot tientallen euro’s. Belangrijk is dat u inziet hoe waardevol een bepaald zoekwoord voor uw onderneming is. Alleen wanneer het goed aansluit kunt u deze kosten immers terugverdienen.

Daarnaast speelt de kwaliteitsscore van Google een grote rol. Google laat u minder betalen en hoger in de zoekresultaten komen als uw pagina relevanter is voor een bepaald zoekwoord. Immers wil Google naast omzet behalen een uitstekende ervaring voor gebruikers bieden.

Google AdWords blog volgen

Er zijn verschillende interessante Google AdWords blogs om te volgen. We raden u vooral aan om een kijkje te nemen op de website van GMU (Google Marketing University).

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen en nog dieper op de materie induiken? Dan kunt u het best uitwijken naar Google AdWords blogs uit de Verenigde Staten.